Opiskelu

Oulun Humanistinen Kilta tarjoaa opiskelijoilleen tukea ja apua arkeen yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Tässä on lueteltu opiskeluihin, arkeen ja hyvinvointiin liittyviä tahoja.

Humanistisen tiedekunnan sivut löydät täältä.

Oulun yliopiston omat sivut ja tiedotuskanava Notio


Hallituksessamme on sekä koulutuspolittiinen (KOPO) ja sosiaalipolittiinen (SOPO) asiantuntija, joihin voit olla yhteydessä kiusaamis- ja häirintätilanteissa, koulutukseen liittyvissä ongelmissa tai muuten vain mieltä askartelevissa asioissa.

Varsinkin tuoreiden fuksien totuttauessa yliopistoelämään voi kysymyksiä herätä yhdestä sun toisesta asiasta. Voit rohkeasti kysyä keneltä tahansa meistä, mutta erityisesti fuksivastaavamme on teitä täällä auttamassa.

Kulloisenkin hallituksen nimet ja yhteystiedot löydät Yhteystiedot-välilehdeltä. Meihin voit olla yhteydessä suoraan kasvotusten, viestillä tai Killan sähköpostin kautta ( humanistinenkilta@lists.oulu.fi ).


Oulun yliopiston yliopppilaskunta (OYY) ajaa opiskelijoiden etuja ja tarjoaakin jäsenilleen apua hädän hetkellä. OYY tarjoaa muunmuassa lakiasianneuvontaa ja vippikassaa yllättäviin tilanteisiin. Heidän sivuillaan on myös listattuina muunmuassa harrastejärjestöjä, mielenterveyspalveluja sekä vinkkejä kansainvälisyyteen. Lisätietoa täältä.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa opiskelijoille yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja sekä vertaistukea erilaisilla hyvinvointia edistävillä ryhmillä. Lisätietoa täältä.

Oulun Korkeakoululiikunta (OKKL) tarjoaa edullisesti sporttipassin, joka oikeuttaa useisiin liikuntavuoroihin ja valikoituihin alennuksiin muunmuassa liikuntakursseista ja kuntosalijäsenyydestä. Lisätietoa täältä.


Apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä ongelmissa ja pattitilanteissa voi hakea myös opintopsykologilta. Opintopsykologi auttaa muunmuassa oppimisvaikeuksien, opiskelutaitojen ja jumiutuneiden opintojen kanssa. Lisätietoa täältä.

Keskusteluapua esimerkiksi ihmissuhdeongelmiin tarjoaa yliopistopastori. Hänen erityisalaansa ovat elämänkatsomukseen, uskontoihin ja maailmankatsomuksiin liittyvät kysymykset. Lisätietoa täältä.